Portfolio

Manu2u is betrokken (geweest) bij de volgende projecten:

Erfgoed Tweede Wereldoorlog in de Molukken en in Papua (2019-heden)

Dit project van Kosmopolis Utrecht is gericht om het verzamelen en toegankelijk maken van informatie over locaties in de Molukken en Papua die verband houden met de Tweede Wereldoorlog. Door verschillende soorten bronnen (audiovisueel materiaal, mondelinge en schriftelijke bronnen) digitaal te verbinden aan locaties kan informatie op een aantrekkelijke manier toegankelijk worden gemaakt. Het project moet resulteren in een digitale kaart en een reizende tentoonstelling.

350 jaar Vrede van Breda: de Run-Manhattan connectie (2017)

Drie tentoonstellingen over Banda in Jakarta en op Banda in het kader van de herdenking van 350 jaar Vrede van Breda. Als co-curator betrokken bij de samenstelling van de tentoonstellingen en als spreker op twee seminars rondom dit thema.

200 jaar Pattimura (2017)

Openbare lezingen en seminars op Ambon in het kader van de herdenking van de Pattimura-oorlog in de Molukken in 1817. Curator van een online-tentoonstelling over de Pattimura-oorlog.

Mapping Slavery Indonesia (2016)

Organisatie van een internationale workshop over slavernij en slavenhandel in de Indonesische archipel op 20 en 21 oktober 2016 aan de Universitas Gadjah Mada in Yogyakarta. Presentatie van het Mapping Slavery Indonesia project dat zal leiden tot publicaties over dit onderbelichte aspect van de Indonesische geschiedenis.

#Historie 21 (2014)

Opdrachtgever: stichting Moluks Historisch Museum

Wim Manuhutu verzorgde de presentatie van het programma #Historie 21 op de locatie Wierden. Hij deed dat onder andere samen met Eddy Zoey.

Conferentie ‘Heft in eigen handen’ (2014)

Opdrachtgever: stichting BUAT

Manu2u organiseerde voor stiching BUAT de werkconferentie ‘Heft in eigen handen’ in het MKC in Houten en was zowel inhoudelijk als organisatorisch projectleider.

Tentoonstellingsanalyse Sectie Culturen, Nederlandse Museumvereniging bij de tentoonstelling ‘Leve de Mens!’ (2014)

Wim Manuhutu leidde de discussie bij de tentoonstellingsanalyse van de tentoonstelling ‘Leve de Mens!’ van fotograaf Jimmy Nelson in het museum Volkenkunde, Leiden.

Conferentie ‘ Terugkijken om vooruit te gaan! (2013)

Opdrachtgever: Landelijk Steunpunt Educatie Molukkers

Manu2u organiseerde voor het LSEM de slotconferentie in het Vechthuis in Utrecht en was zowel inhoudelijk als organisatorisch projectleider.

Openingsseminar We Curate (2013)

Opdrachtgever: Framer Framed

Op 1 juni 2013 was Wim Manuhutu dagvoorzitter op het door Framer Framed in Venetië georganiseerde seminar We Curate als kickoff van een Europees project over nieuwe vormen van samenwerking tussen culturele instellingen en hun omgeving.

Dagvoorzitterschappen

Voor het Indisch Herinneringscentrum trad Wim Manuhutu in de afgelopen jaren meermaals op als dagvoorzitter en gespreksleider bij symposia en boekpresentaties.

Symposium ‘ Omstreden Geschiedenis’ (2012)

Opdrachtgever: Framer Framed en Indisch Herinneringscentrum

Wim Manuhutu was dagvoorzitter op het symposium ‘Omstreden Geschiedenis’ dat in februari 2012 in de kumpulan Bronbeek te Arnhem werd gehouden.

DSC_0159

Programma ‘60 jaar Molukkers in Nederland’ (2011)

Opdrachtgever: Stichting BUAT.

Manu2u maakte deel uit van het projectteam dat in 2011 verschillende activiteiten organiseerde ter gelegenheid van het 60-jarig verblijf van Molukkers in Nederland. In dat kader vonden in Rotterdam en in de vier nationale herinneringscentra bijeenkomsten plaats en werd op de Tong Tong Fair een speciaal programma samengesteld.

Wim Manuhutu was co-auteur van de publicatie ‘Molukkers in Beeld’ die ter gelegenheid van het herdenkingsjaar verscheen.

MIB

Reisgids Indonesië: oorlogsplekken 1945-1949 (2010)

ReisgidsIndonesie

Website: http://www.reisgidsindonesie.com

Opdrachtgever: uitgeverij Open Kaart

Wim Manuhutu was als co-auteur en lid van de redactie betrokken bij de samenstelling van deze bijzondere reisgids.

Tentoonstelling ‘Het verhaal van Indië’ (2010)

Opdrachtgevers: Indisch Herinneringscentrum en Museum Bronbeek

Realisatie nieuwe permanente tentoonstelling in museum Bronbeek in Arnhem.Wim Manuhutu maakte deel uit van de inhoudelijke redactie voor deze tentoonstelling en verrichtte zowel redactionele als organisatorische werkzaamheden voor de tentoonstelling

Website: http://www.hetverhaalvanindie.com

© 2014 MANU2U: Disclaimer. Developed by Gieze Webdesign