Over MANU2U

Manu2u is het bedrijf van historicus en erfgoedprofessional Wim Manuhutu en bestaat sinds 2009.

Manu2u heeft actuele kennis van beleid en theorie en bezit uitgebreide praktijkervaring in de cultuur- en erfgoedsector. Manu2u werkt vanuit de gedachte dat diversiteit in de huidige Nederlandse samenleving al lang een realiteit is.

Een realiteit die nog veel uitdagingen meebrengt en die om oplossingen en strategieën op maat vraagt. Manu2u kan deze oplossingen en strategieën niet alleen aandragen, maar kan deze ook uitvoeren.

Wim Manuhutu

Wim Manuhutu is historicus en studeerde aan de Universiteit Utrecht waar hij zich specialiseerde in de geschiedenis van Indonesië.

Hij maakte van 1987 tot begin 2009 deel uit van de directie van het Moluks Historisch Museum in Utrecht. Als museumdirecteur was hij onder andere verantwoordelijk voor het maken van tentoonstellingen, het organiseren van evenementen en congressen, het (laten) doen van onderzoek en het onderhouden van de internationale contacten van het museum. Daarnaast hield hij zich ook bezig met fondswerving en trad hij op als woordvoerder voor het museum. In de laatste hoedanigheid deed hij ruime ervaring op met de media.

Wim Manuhutu is al lang actief betrokken bij initiatieven om de diversiteit binnen de cultuur- en erfgoedsector te vergroten. Van 2000 tot 2004 was hij voorzitter van de werkgroep migratie in het project Cultureel Erfgoed Minderheden dat door het Mondriaanfonds werd ondersteund. Ook was hij een van adviseurs voor het Mondriaanfonds op het gebied van erfgoed en minderheden. Momenteel is hij lid van de benoeming- en adviescommissie van de Raad van Cultuur.

Door jarenlange contacten met onderzoekers in binnen- en buitenland die zich met Indonesië en Azië bezighouden, beschikt Manu2u over een uitgebreid netwerk van experts binnen en buiten de academische wereld. Van 2002 tot 2006 was Wim Manuhutu bestuurslid van de vereniging KITLV in Leiden.

Momenteel is hij bestuurslid van de Erfgoedacademie en lid van de commissies Erfgoed van de Amsterdamse Kunstraad en het Amsterdams Fonds voor de Kunsten. Tevens is hij lid van de tijdelijke commissie Koloniale Collecties van de Raad voor Cultuur.

Momenteel is Wim Manuhutu bezig met onderzoek naar de discussies over ‘gemeenschappelijk cultureel erfgoed’ in de culturele diplomatieke verhoudingen tussen Nederland, Indonesië en Suriname. Dit onderwerp is nauw verbonden met de verwerking van het koloniale verleden van Nederland en het post-koloniale karakter van de samenleving die zich ook in het heden manifesteert.

Wim Manuhutu is parttime als docent verbonden aan de afdeling geschiedenis van de Vrije Universiteit Amsterdam.

© 2014 MANU2U: Disclaimer. Developed by Gieze Webdesign